Slik gjør du:
Tenn opp grillen og sørg for at den har ordentlig stukvarme.
Rens blomkålen for blader og fyll den godt med smør.
Grill blomkålen så på «bukettsiden» til den er nesten svart, snu den deretter for å bake den på andre siden.
Hvalen krydres lett med salt og pepper, og grilles på høy varme på alle flater. Den skal kun svis av.
Kjør løpstikkeblader, spinat og olje i en mikser til urtene har løst seg opp.
Pisk sammen eggeplommer med sennep og spe i urteoljen under kraftig omrøring.
Ha så i rømme og smak til med salt og sitron.
Skjær hvalen i tynne skiver, blomkålen i små buketter og marinér litt friske salatblader med olivenolje, salt og sitron.
Legg opp hvalen på den ene siden av tallerkenen og blomkål på den andre siden.
Legg så elegant bladsalaten over blomkålen og sausen på midten av tallerkenen.
Ha gjerne litt maldonsalt og ferskkvernet pepper over hvalen ved servering.