Bakt havregrynsgrøt
- 5.00 dl havregryn
- 1.00 ts bakepulver
- 0.25 ts tørket ingefær
- 0.25 ts tørket muskat
- 0.50 ts tørket kanel
- 0.25 ts tørket kardemomme
- 0.25 ts vanilje
- 1.00 klype salt
- 200.00 g raspet gulrot
- 1.00 håndfull rosiner
- 2.00 egg eller 2 ss chiafrø og 1 dl vann, rørt og bløtet i 15 minutter, bruk som egg
- 5.00 dl melk ev. havre- eller rismelk
Karamelltopping
- 2.00 ss lønnesirup eller honning
- 2.00 ss kokosolje eller smør
- 4.00 dl nøtter og frø for eksempel valnøtter, solsikkefrø og gresskarfrø
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en form (2025 cm) med smør eller kokosolje.
Bland havregryn, bakepulver, krydder og salt i en bolle. Tilsett raspet gulrot og rosiner, bland godt. Pisk egg eller chiamiks med melk.
Karamelltopping
Bland lønnesirup eller honning med kokosolje, nøtter og frø i en liten bolle.
Fordel havregrynsblandingen i formen, hell over eggerøren og la den synke. Dekk blandingen med karamelltopping og bak i 25–35 minutter. Grøten er ferdig når toppingen er gyldenbrun.
Tips: Du kan bruke bær i stedet for revne gulrøtter. Da legger du bærene i bunnen av formen.