Blomkålbunn
- 1.00 blomkålhode
- 2.00 dl mandelmel
- 1.00 ss tørket oregano
- salt og pepper
- 3.00 egg, piskede
Topping
- tomatsaus
- 1.00 squash i strimler
- 2.00 håndfuller fersk spinat
- pecorino-ost i strimler
Basilikumsaus
- 2.00 store håndfuller basilikum + ekstra til pynt
- 120.00 ml kaldpresset olivenolje
- 0.50 sitron, saften
- 2.00 ss pecorino-ost, raspet
- 1.00 klype salt
Slik gjør du
Forvarm stekeovnen til 200 grader og legg et bakepapir på en stekeplate.
Ha alle ingrediensene til sausen i en mikser og miks til en fin saus.
Hakk blomkålen grovt og kjør til en rislignende tekstur i kjøkkenmaskin. Legg seks desiliter av «blomkålrisen» i en bolle, tilsett mandelmel og krydder og bland godt med hendene. Lag et hull i midten av røren og ha i piskede egg. Bland alt til en ball, deigen skal være mer klissete enn en vanlig pizzadeig.
Legg pizzabunnen på et bakepapir, kantene skal være litt høyere enn resten av bunnen. Stek i 25 minutter, eller til fargen er gylden. Ta ut bunnen og ha på tomatsaus, strimlet squash, spinat og stek i fem til ti minutter. Ta ut pizzaen og ha på basilikum og sitronsaus, strimlet pecorino, ferske urter og grønne blader. Server.