Marinerte grønnsaker
- 1.00 squash
- 1.00 aubergine
- 4.00 ss kaldpresset olivenolje, pluss litt ekstra til steking
- 1.00 fedd hvitløk, knust
Salat
- 1.00 ts salt
- 8.00 dl kokt quinoa
- 1.00 ts kanel
- 0.50 ts salt
- 3.00 ss kaldpresset olje
- 0.50 sitron, saften
- 1.00 håndfull mynteblader
- 1.00 håndfull korianderblader
- 2.00 avocado, i terninger
- 3.00 ss brune eller gule rosiner
- 1.00 granateple, kjernene
- 100.00 g ristede og saltede mandler
Slik gjør du
Forvarm stekeovnen til 200°c. Skjær aubergine og squash i tynne skiver. Legg på en grillrist på et stekebrett og pensle lett med olje på begge sider. Ha på salt og stek til de er myke og litt brent i kantene, cirka 15 minutter. Her må du følge med – de blir lett brent!
Ta ut grønnsakene og legg dem i en skål. Tilsett olivenolje og hvitløk, rør rundt og sett til side.
Legg kokt quinoa i en stor serveringsbolle, strø over kanel og rør rundt. Ha i olje, sitronsaft, hakkede urter og rør rundt. Tilsett grønnsaker, avocado, rosiner og rør rundt til alt er ordentlig blandet. Dekorer med granateplekjerner, ristede mandler og server.