Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hverdagsvegetar

Marokkansk quinoasalat

En stor porsjon quinoa redder flere av ukens måltider
Oppskrift på marokkansk quinoasalat av Green Kitchen Stories

Oppskrift på marokkansk quinoasalat av Green Kitchen Stories

-
+

Marinerte grønnsaker

  • 1.00 squash
  • 1.00 aubergine
  • 4.00 ss kaldpresset olivenolje, pluss litt ekstra til steking
  • 1.00 fedd hvitløk, knust 

Salat

  • 1.00 ts salt
  • 8.00 dl kokt quinoa
  • 1.00 ts kanel
  • 0.50 ts salt
  • 3.00 ss kaldpresset olje
  • 0.50 sitron, saften
  • 1.00 håndfull mynteblader
  • 1.00 håndfull korianderblader
  • 2.00 avocado, i terninger 
  • 3.00 ss brune eller gule rosiner
  • 1.00 granateple, kjernene 
  • 100.00 g ristede og saltede mandler

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 200°c. Skjær aubergine og squash i tynne skiver. Legg på en grillrist på et stekebrett og pensle lett med olje på begge sider. Ha på salt og stek til de er myke og litt brent i kantene, cirka 15 minutter. Her må du følge med – de blir lett brent!

Ta ut grønnsakene og legg dem i en skål. Tilsett olivenolje og hvitløk, rør rundt og sett til side.

Legg kokt quinoa i en stor serveringsbolle, strø over kanel og rør rundt. Ha i olje, sitronsaft, hakkede urter og rør rundt. Tilsett grønnsaker, avocado, rosiner og rør rundt til alt er ordentlig blandet. Dekorer med granateplekjerner, ristede mandler og server.