Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hverdagsvegetar

Paprikapålegg med rosmarin

-
+

Paprikapålegg

  • 3.00 store paprikaer
  • 75.00 g solsikkefrø
  • 1.00 klype malt cayennepepper
  • 1.00 klype salt
  • 2.00 ss sitronsaft
  • 2.00 stilker rosmarin

Forvarm ovnen til 200 ­grader. Del paprikaene i to, ta ut frøene og plasser på bakepapir på en stekeplate. Bak i 40 minutter, de skal bli litt brent. Avkjøl.

Ha solsikkefrø, cayennepepper og salt i en stekepanne og rist et par minutter på medium varme.

Fjern skinnet fra paprikaene, hakk grovt og ha dem oppi en blender. Tilsett solsikkefrø, sitronsaft og rosmarin, og kjør på full hastighet.

Ha over i et glass. Kan oppbevares i kjøle­skapet i én uke.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen