Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hverdagsvegetar

Potetsalat med syltet løk

-
+

Potetsalat

  • surdeigsbrød
  • poteter
  • salt
  • machésalat (eller valgfri salat)

Syltet løk

  • 1.20 dl riseddik eller hvitvinseddik
  • 1.00 ts honning
  • 0.50 ts salt
  • 0.50 ts fennikelfrø eller spisskummen
  • 1.00 rødløk

Skrell og kok potetene i vann med litt salt til de er myke, cirka ti til 15 minutter. ­Avkjøl.

Skjær løken i strimler og hell kokende vann over. Legg strimlene i et glass. Bland sammen eddik, ­honning, salt, fennikelfrø og ha alt oppi glasset. La stå i 30 minutter.

Skjær potetene i biter og legg på en skive surdeigsbrød sammen med salat, majones, syltet rødløk, gressløk og dill.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen