Quinoa
- 5.00 dl quinoa
- 1.00 l vann
- litt salt
Quinoabicher
- 2.50 dl kokt quinoa (eller 1 dl rå quinoa + 2 dl vann)
- en klype salt
- 2.50 dl havregryn
- 5.00 dl yoghurt naturell
- 0.25 ts vaniljepulver
- 0.50 ts fersk raspet ingefær
Forslag til topping
- appelsin eller blodappelsin i tynne skiver
- nøttesmør
- pistasjnøtter, hakkede
- lønnesirup / honning
Slik gjør du
Ha skyllet quinoa, vann og salt en kasserolle. Kok opp og la småkoke i 15 minutter, eller til du ser små «haler» på quinoafrøene. Avkjøl.
Bland kokt quinoa, salt, havregryn, yoghurt, vanilje og ingefær. Server i to store boller eller fire mindre. Dekorer med appelsin i skiver, nøttesmør og litt lønnesirup eller honning. Rester kan oppbevares i kjøleskapet i opp til tre dager. Eller lag den på forhånd og oppbevar i bokser i kjøleskapet, da er det bare er å legge på toppingen før servering.