Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hverdagsvegetar

Quinoabicher

En stor porsjon quinoa redder flere av ukens måltider
Oppskrift på quinoabicher med fruktsalat av Green Kitchen Stories

Oppskrift på quinoabicher med fruktsalat av Green Kitchen Stories

-
+

Quinoa

  • 5.00 dl quinoa
  • 1.00 l vann
  • litt salt

Quinoabicher

  • 2.50 dl kokt quinoa (eller 1 dl rå quinoa + 2 dl vann)
  • en klype salt
  • 2.50 dl havregryn
  • 5.00 dl yoghurt naturell
  • 0.25 ts vaniljepulver
  • 0.50 ts fersk raspet ingefær 

Forslag til topping

  • appelsin eller blodappelsin i tynne skiver
  • nøttesmør
  • pistasjnøtter, hakkede 
  • lønnesirup / honning

Slik gjør du

Ha skyllet quinoa, vann og salt en kasserolle. Kok opp og la småkoke i 15 minutter, eller til du ser små «haler» på quinoafrøene. Avkjøl. 

Bland kokt quinoa, salt, havregryn, yoghurt, vanilje og ingefær. Server i to store boller eller fire mindre. Dekorer med appelsin i skiver, nøttesmør og litt lønnesirup eller honning. Rester kan oppbevares i kjøleskapet i opp til tre dager. Eller lag den på forhånd og oppbevar i bokser i kjøleskapet, da er det bare er å legge på toppingen før servering.