Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hverdagsvegetar

Quinoabiffer

En stor porsjon quinoa redder flere av ukens måltider
Oppskrift på quinoabiffer med spinat og feta av Green Kitchen Stories

Oppskrift på quinoabiffer med spinat og feta av Green Kitchen Stories

-
+

Quinoabiffer

  • 6.00 dl kokt quinoa (svart, hvit eller rød) 
  • 2.00 dl havregryn
  • 4.00 egg
  • 200.00 g fetaost
  • 100.00 g fersk spinat, finhakket
  • salt og pepper
  • kokos- eller olivenolje til steking

Slik gjør du

Bland quinoa, havregryn, egg, fetaost, spinat, salt og pepper i en stor bolle. La stå i kjøleskapet i cirka 30 minutter.

Ta ut miksen og form ti til tolv biffer med hendene. Varm oljen i en stekepanne og stek biffene to til tre minutter på hver side. Server i et salatblad med for eksempel avocado, yoghurt naturell, surkål og forskjellige frø – eller valgfri topping.

Tips: Hvis du har barn som ikke vil spise grønnsaker, kan du raspe blomkål og bruke det i stedet for spinat. Da blir grønnsakene «usynlige».