Ristet blomkålsalat
- 1.00 blomkålhode
- 4.00 ss kaldpresset olivenolje
- 0.25 ts malt spisskummen
- 0.25 ts malt kanel
- 0.25 ts malt ingefær
- 1.00 klype malt cayennepepper eller mer
- 2.50 dl belugalinser
- 5.00 dl vann
- 1.00 stor håndfull mandler
- 10.00 ferske eller tørkede dadler, uten stein
- 1.00 liten rød løk
- 100.00 g salatblader, mache, rucola eller spinatblader
- spirer
Tahinidressing
- 2.00 ss tahini
- 1.00 ts honning
- 1.00 ss sitronsaft
- 2.00 ss vann eller mer
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 220 grader. Del blomkålhodet i mindre biter. Spre utover i en form. Miks olje og krydder, hell blandingen over blomkålen og sørg for at alle bitene er dekket. Stek i 20 til 25 minutter.
Ha linser og vann i en kasserolle, kok opp og la småkoke i 20 minutter eller til linsene er myke. Hell av vannet som er igjen og avkjøl. Ta ut blomkålen fra ovnen. Legg delene i en salatbolle og avkjøl. Sett ned varmen til 175 grader og rist mandlene på bakepapir i ti minutter, rør om av og til. Pisk sammen ingrediensene til dressingen og ha i linsene. Hakk dadlene og skjær løken i strimler. Ta ut mandlene fra stekeovnen, hakk grovt. Ha alle ingrediensene i salatbollen og bland godt.
Dekorer med spirer og server. Salaten kan oppbevares i kjøleskap et par dager.