Rødbetesalat med eple og quinoa
- 2.50 dl quinoa
- 0.50 l vann
- 4.00 rødbeter
- 2.00 epler
- 1.00 håndfull salatblader
- 2.00 ss olivenolje
- 2.00 ss sitronsaft
- salt og pepper
Topping
- 1.00 håndfull miksede spirer
- Litt geitost eller labneh (plasser yoghurt i et kaffefilter, og la stå til væsken har rent av og du kan lage små osteballer)
- 1.00 liten håndfull mandler eller solsikkefrø, grovt hakkede
Slik gjør du
Plasser quinoa, vann og en klype salt i en kasserolle. Kok opp, skru ned temperaturen og la småkoke i 15 minutter, eller til du ser små «haler» på quinoafrøene. Plasser quinoaen i en stor bolle og avkjøl.
Skrell og rasp de rå rødbetene og eplene på raspejernets grove side. Ha salat, quinoa, rødbeter og epler i en bolle. Ha på olivenolje, sitronsaft, salt og pepper og bruk hendene til å mikse alt.
Server i boller. Plasser spirer og litt geitost, labneh eller en klatt yoghurt på toppen.