- 1.00 ss oliven- eller kokosolje
- 1.00 løk
- 2.00 fedd hvitløk
- 2.00 ss fersk, raspet ingefær
- 400.00 g frosne erter
- 200.00 g frossen broccoli eller en liten fersk broccoli
- 2.00 dl grønnsaksbuljong
- 4.00 dl fet kokosmelk
- 10.00 mintblader
- 1.00 ts salt
Topping
- 1.00 dl kokte svarte linser
- 4.00 ss gresskarfrø, hakket
- 0.50 sitron, skallet
- 1.00 ss olivenolje
Slik gjør du
Varm olje i en stekepanne. Tilsett hakket løk, hvitløk, ingefær og stek noen minutter til alt er mykt, men ikke brunt. Tilsett buljong, erter og broccoli og la småkoke. Når grønnsakene er myke, tilsett kokosmelk og mintblader og skru av varmen. Miks suppen, tilsett ekstra vann hvis det trengs, og smak til.
Bland alle ingrediensene til toppingen i en skål.
Server med topping og litt olivenolje.
Tips: Kok en ekstra porsjon linser og oppbevar i kjøleskapet. Det tar 20 minutter og linsene kan brukes i mange retter utover uken.