Suppe
- 2.00 ss olivenolje
- 1.00 ts sennepsfrø
- 1.00 ts karve
- 1.00 stor løk, finhakket
- 2.00 ss hvitløk
- 2.00 store stilker selleri, finhakket
- 500.00 g rå rødbeter, grovt raspet
- 1.00 l grønnsaksbuljong
- 2.00 laurbærblader
- 1.00 ss eplesidereddik
- salt og pepper
Pepperrotyoghurt
- 4.00 ts fersk, raspet pepperrot, eller mer, etter smak
- 1.20 dl yoghurt naturell
Slik gjør du
Varm olje i en stor stekepanne, tilsett sennepsfrø og karve og rør rundt. Tilsett løk og hvitløk og stek til alt er mykt, rør om av og til. Tilsett selleri og rødbeter, grønnsaksbuljong og laurbærblader. La småkoke 30–40 minutter. Tilsett eplesidereddik, salt og pepper og la småkoke et par minutter.
Miks yoghurt og pepperrot i en skål.
Server suppen med en klatt pepperrotyoghurt.