Suppe
- 1.00 ss oliven- eller kokosolje
- 1.00 stor løk
- 2.00 søtpoteter, skrellet, i terninger
- 4.00 gulrøtter, skrellet, i biter
- 4.00 stilker fersk timian, eller 1 ts tørket timian
- 2.50 dl tørkede røde linser
- 1.00 l vann
- salt og pepper etter smak
- 2.00 ts sitronsaft
Topping
- 1.00 ss oliven- eller kokosolje
- 1.00 aubergine, i terninger
- 5.00 stilker grønnkål
- 0.50 ts gurkemeie
- 0.50 ts spisskummen
- salt og pepper etter smak
Slik gjør du
Varm oljen i en kjele. Stek løk, tilsett søtpotet, gulrot og timian. Stek noen minutter mens du rører. Skyll og tilsett linser, vann, salt og pepper. Legg på lokk og la alt småkoke i 20 minutter, eller til grønnsakene og linsene er myke. Miks suppen, smak til.
Varm olje i en stor panne, tilsett aubergine, grønnkål og krydder. Stek i ti minutter og rør rundt av og til, auberginen skal være myk.
Server suppen med topping, olivenolje og ferske timianblader.