Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hverdagsvegetar

Søtpotet- og linsesuppe

Suppe er kjapp, sunn og billig mat. Med en topping får du også noe å bite i
Oppskrift på suppe med søtpotet og linser med topping av aubergine og grønnkål

Oppskrift på suppe med søtpotet og linser med topping av aubergine og grønnkål

-
+

Suppe

  • 1.00 ss oliven- eller kokosolje
  • 1.00 stor løk
  • 2.00 søtpoteter, skrellet, i terninger
  • 4.00 gulrøtter, skrellet, i biter
  • 4.00 stilker fersk timian, eller 1 ts tørket timian
  • 2.50 dl tørkede røde linser
  • 1.00 l vann
  • salt og pepper etter smak
  • 2.00 ts sitronsaft

Topping

  • 1.00 ss oliven- eller kokosolje
  • 1.00 aubergine, i terninger
  • 5.00 stilker grønnkål
  • 0.50 ts gurkemeie
  • 0.50 ts spisskummen
  • salt og pepper etter smak

Slik gjør du

Varm oljen i en kjele. Stek løk, tilsett søtpotet, gulrot og timian. Stek noen minutter mens du rører. Skyll og tilsett linser, vann, salt og pepper. Legg på lokk og la alt småkoke i 20 minutter, eller til grønn­sakene og linsene er myke. Miks suppen, smak til.

Varm olje i en stor panne, tilsett aubergine, grønnkål og krydder. Stek i ti minutter og rør rundt av og til, auberginen skal være myk.

Server suppen med topping, olivenolje og ferske timianblader.