Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Indisk hjemme

Chicken tikka

Slik lager du chicken tikka – bedre enn på restaurant

-
+

Marinade og kjøtt

  • 500 g kylling lårfilet, skåret i store terninger
  • 250 ml tyrkisk yoghurt
  • 1 ss deghi mirch (en type rød chili fra India som gir maten en vakker rød farge og mild til middels sterk varme)
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ss ingefær- og hvitløkspasta (bruk to deler hvitløkspasta til én del ingefærpasta for best balanse)
  • 1 ss malt spisskummen
  • 1 ss sennepsolje (eller annen vegetabilsk olje)
  • 1 ts salt (juster etter smak)
  • 1 ts chaat masala (indisk krydderblanding som gir en syrlig smak)

Til servering

  • sitronskiver
  • skiver av rødløk
  • frisk koriander

Slik gjør du

  • Skjær kyllingen i store terninger og legg dem til side.
  • Lag hvitløk- og ingefærpasta: Støt to deler hvitløk og en del ingefær i en morter eller kjør det i en mikser.
  • I en stor bolle, bland tyrkisk yoghurt, deghi mirch, malt koriander, ingefær- og hvitløkspasta, malt spisskummen, sennepsolje, salt og chaat masala. Bland godt til du får en jevn marinade.
  • Legg kyllingbitene i marinaden og sørg for at alle bitene er godt dekket. Dekk bollen med plastfolie og la det marinere i minst fire timer, men helst over natten i kjøleskap for best smak.

Forvarm ovnen eller grillen

I ovn:

  • Forvarm den til 220°C. Hvis du bruker grill, forvarm den til middels høy varme.
  • Plasser kyllingbitene på et stekebrett dekket med bakepapir eller på en rist over et stekebrett for å la overflødig marinade dryppe av.
  • Stek i ovnen i cirka 20–25 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt og har en lett brun farge på utsiden.
  • Du kan slå på grillelementet de siste to–tre minuttene for å få en fin gyllen skorpe.

På grill:

  • Tre kyllingbitene på grillspyd.
  • Legg spydene på den forvarmede grillen.
  • Grill i cirka 15–20 minutter, snu spydene av og til, til kyllingen er gjennomstekt og har fin grillet overflate.

Tips

  • For ekstra smak: Pensle kyllingen med litt smeltet smør eller ghee rett før servering.
  • Kokkens hemmelighet: Hvis du ønsker en mer røykfylt smak, kan du tilsette en liten klype røkt paprika i marinaden.
  • Tilpass kryddernivået: Deghi mirch er mildere enn vanlig rød chili, hvis du ønsker mer varme, kan du tilsette ekstra deghi mirch eller en annen type chili.

Servering

  • Server med sitronskiver, skiver av rødløk og frisk koriander.
  • Det passer også godt med nanbrød og en frisk salat.