Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Indisk hjemme

Picklesaus

Slik lager du chicken tikka – bedre enn på restaurant
-
+

Picklesaus

  • 1 ss panch phoran masala
  • 1 ss korianderfrø
  • 3 stk tørket rød chili
  • 1 ts gurkemeiepulver
  • 1 ts deghi mirch (indisk rød chilipulver)
  • 1 ts amchur-pulver (tørket mangopulver)
  • 1 ts salt (etter smak)
  • 2 ss sennepsolje
  • 2 ss eddik

Slik gjør du

  • Rist panch phoran masala, korianderfrø og tørket rød chili i en tørr panne på middels varme i to–tre minutter, til det begynner å dufte aromatisk. Avkjøl og knus grovt i en morter eller med en kjevle.
  • Bland gurkemeiepulver, deghi mirch, amchurpulver og salt i en liten skål.
  • Varm sennepsolje i en liten panne til den begynner å ryke lett. Ta av varmen og la den avkjøles litt.
  • Bland de ristede og knuste krydderne med pulverblandingen. Tilsett sennepsoljen og bland godt. Deretter tilsettes eddik, og blandingen røres til en glatt saus.
  • Smak og juster: Smak til sausen og juster med mer salt eller eddik etter behov.
  • Sausen passer perfekt som dressing eller til tandoori-retter og grillmat. Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil en uke.