Kanelbolleiskrem
- 1.00 l H-melk
- 8.00 dl Fløte
- 1.00 ts Kardemomme
- Tørre skalker/rester av søtt bakverk (boller, brioche, kanelboller, vaffel)
- 2.00 stk Vaniljestang
- 300.00 g Sukker
- 18.00 stk Eggeplommer
Shortbread
- 250.00 g Smør
- 175.00 g Sukker
- 300.00 g Hvetemel
- 20.00 g Rugmel
- 3.00 g Salt
- 20.00 g Eggeplomme
Infusert iskrem med søte bakverk som f.eks kanelboller, brioche, vaffel toppet med jordbær, melis, basilikum og shortbreadcrumble.
Slik gjør du
- Lunk melken til ca 50 grader og hell den over søtt bakverk som er revet i mindre biter. La det stå og trekke i minst fire timer, gjerne natten over, før du klemmer melken ut av bakverket og siler det av.
- Husk at bakverket suger til seg væske. Bruk mer melk enn det står i oppskriften til å infusere bakverket, og mål opp en liter etter at du har presset og silt av bollerestene.
- Del vaniljestangen i to på langs, og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, vanilje og sukker i en kjele. Varm opp fløtemelken under omrøring. Pass på så melken ikke svir seg i bunnen.
- Ha eggeplommene i en en bolle og hell over melken når den koker under hurtig omvisping.
- Eggene skal tykne så det minner om vaniljesaus i konsistens, ca. 73 grader. Sil og avkjøl før den fryses i ismaskin, eller i fryseboks.
Shortbread
- Pisk smør og sukker hvitt.
- Ha i mel, salt og eggeplommen til slutt. Klem deigen ut på et stekebrett med bakepapir til den er rundt 1 cm tykk.
- Stek kjeksen gyllen på 185 °C.
- Avkjøl og knus/kutt til smuler før servering.