Bringebærsorbet
- 1000.00 g Bringebærpuré (blend sammen fryste bringebær til en fin puré og sil av frøene)
- 430.00 g Vann
- 190.00 g Sukker
- 110.00 g Glykosepulver eller -sirup
- 36.00 g Dextrose (kan sløyfes)
- 5.00 g Sorbetstabilisator (kan sløyfes)
Yoghurtis
- 1000.00 g Gresk yoghurt
- 500.00 g Sukker
- 300.00 g Vann
- 120.00 g Glykosesirup
- 2.00 stk Revet skall av sitron
- 4.00 stk Gelatinplater
Shortbread
- 250.00 g Smør
- 175.00 g Sukker
- 300.00 g Mel
- 20.00 g Rugmel
- 3.00 g Salt
- 20.00 g Eggeplomme
Legg to typer iskrem lagvis og få fine, marmorerte iskuler
Kok opp alle ingrediensene foruten bringebærpuréen. Kjøl ned laken og og ha i pureen. Fryses i ismaskin.
Kok opp sukker, vann, glykose og revet sitronskall. Rør om til sukkeret er løst opp. Ha i bløtlagt gelatin og kjøl ned.
Tilsett yoghurt og smak til med sitronsaft.
Sil av sitronskallet og la isbasen stå og modne noen timer, gjerne natten over, før den fryses i ismaskin.
Legg de to typene is lagvis i ca 1 cm tykke lag i en skål eller form. La den sette seg litt på frys før servering.
Pisk smør og sukker hvitt, ha i mel, salt og eggeplommen til slutt. Klem deigen ut på et stekebrett med bakepapir til den er rundt 1 cm tykk.
Stekes gylne på 185 °C.
Avkjøles og knuses/kuttes til smuler før servering.