Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Istid

Marmorert yoghurt- og bringebæris med shortbreadcrumble

Oppskrift på marmorert yoghurt og bringebæris med shortbreadcrumble

Oppskrift på marmorert yoghurt og bringebæris med shortbreadcrumble

-
+

Bringebærsorbet

  • 1000.00 g Bringebærpuré (blend sammen fryste bringebær til en fin puré og sil av frøene)
  • 430.00 g Vann
  • 190.00 g Sukker
  • 110.00 g Glykosepulver eller -sirup
  • 36.00 g Dextrose (kan sløyfes)
  • 5.00 g Sorbetstabilisator (kan sløyfes)

Yoghurtis

  • 1000.00 g Gresk yoghurt
  • 500.00 g Sukker
  • 300.00 g Vann
  • 120.00 g Glykosesirup
  • 2.00 stk Revet skall av sitron
  • 4.00 stk Gelatinplater

Shortbread

  • 250.00 g Smør
  • 175.00 g Sukker
  • 300.00 g Mel
  • 20.00 g Rugmel
  • 3.00 g Salt
  • 20.00 g Eggeplomme

Legg to typer iskrem lagvis og få fine, marmorerte iskuler

Kok opp alle ingrediensene foruten bringebærpuréen. Kjøl ned  laken og og ha i pureen.  Fryses i ismaskin.

 

Kok opp sukker, vann, glykose og revet sitronskall.  Rør om til sukkeret er løst opp. Ha i bløtlagt gelatin og kjøl ned.

Tilsett yoghurt og smak til med sitronsaft. 

Sil av sitronskallet og la isbasen stå og modne noen timer, gjerne natten over, før den fryses i ismaskin.

Legg de to typene is lagvis i ca 1 cm tykke lag i en skål eller form. La den sette seg litt på frys før servering.

 Pisk smør og sukker hvitt, ha i mel, salt og eggeplommen til slutt. Klem deigen ut på et stekebrett med bakepapir til den er rundt 1 cm tykk.

 Stekes gylne på 185 °C.

Avkjøles og knuses/kuttes til smuler før servering.