Friterte risboller med fyll
- 300.00 g carnaroliris eller arborioris
- 9.00 dl kyllingkraft eller grønnsakskraft
- 0.50 ss safran
- 4.00 ss hvitvin som safranen kokes ut i
- 40.00 g smør
- 2.00 ss olivenolje
- 25.00 g pecorino
- 25.00 g parmesan
- 2.00 eggeplommer
Fyll
- 50.00 g løk
- 40.00 g gulrot
- 40.00 g stangselleri
- 50.00 g fennikel
- 500.00 g renset kyllingkjøtt
- 0.50 dl hvitvin
- tørket chili etter smak
- 250.00 g grønne erter
- 15.00 g basilikum
- olivenolje
- salt
- 50.00 g talleggio-ost
Til panering
- Hvetemel
- Brødkrum (eller tørt brød, finmalt)
- 4.00 eggehviter
Slik gjør du
(Nok til 20-30 stk.)
Ris
- Kok opp kraften, tilsett ris og safran. Kok det til risen er godt inntrukket og mør, cirka 20 minutter. Spe eventuelt med mer vann.
- Rør sakte inn pecorino, parmesan, olivenolje og smør, avkjøl risen litt og rør inn eggeplommene.
- Smak til med salt, avkjøl risen helt.
- Rull risen til små boller, tre–fire centimeter i diameter.
Fyll
- Ha litt olivenolje i en passende kasserolle, varm opp oljen og tilsett løk, gulrot, stangselleri og fennikel. Fres det til det er mørt over svak varme.
- Tilsett finhakket kylling, deretter hvitvin, salt og chili. La surre på svak varme i cirka 15–20 minutter.
- Ha i de ferske ertene og rør rundt.
- Trekk kjelen til side og tilsett basilikum. Avkjøl.
- Lag ett lite hull i risbollene og fyll den med farsen.
- Kutt tallegio-ost i små terninger og putt dem inn i midten av fyllet i risbollen. Rull dem videre til hullet tettes.
- Vend dem så i mel, så i eggehvite så i brødkrum.
- Friter dem i olje til de er godt gyllenbrune.