Kjeks
- 300.00 g hvetemel
- 1.00 dl hvitvin
- 25.00 g usaltet smør, smeltet
- 15.00 g kakao pulver
- 1.00 ss sukker
- 1.00 ss finmalt kaffe
- 1.00 ts salt
- 1.00 eggehvite, lettpisket
- 20.00 rustfri stålsylindere
- olje for fritering
Fyll
- 1.00 kg ricotta
- 500.00 g melis
- 50.00 g bitter, mørk sjokolade
- 2.00 ts vaniljesukker (eller 1 skrapt vaniljestang)
Nok til cirka 20 stk
Bland alt det tørre, ha så i hvitvin og smeltet smør. Bland alt godt til du får en deig. Legg deigen på kjøl i la den hvile i cirka én time.
Lag oppskriften til fyllet i en elektrisk mikser og la den gå i ti til 15 minutter til ricottasmeten er smidig. Rull ut deigen for hånd med kjevle eller i en pastamaskin til vaffeltynne rektangler, ti til 14 centimeter i høyden og fire–fem centimeter i bredden. Bruk en riflet kakekutter eller pastakutter og lag triangler av rektanglene.
Varm opp friteringsoljen til 190°C. Pensle skjøtefestet med eggehvite, rull dem rundt en passende rustfri stålsylinder og legg i frityren. Ikke friter mer enn to om gangen. Snu dem med en skje. Ikke vær redd hvis deigen puffer seg opp i frityren, det er riktig.
Etter cirka ett minutt er de ferdig fritert. Løft cannoliene ut og la dem renne av seg på en bakerist. Ta dem av formen når de er avkjølt.
Fylles med ricotta, kandisert appelsinskall eller cocktailbær. Det er morsomt å eksperimentere med kandisert sitrus eller annen kandisert frukt eller bær.