Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Italiensk bakst

Ciabatta

Ny spalte: Italiensk bakst med Dag Tjersland
-
+

Dag 1

  • 250.00 g økologisk tipo 00-mel
  • 190.00 ml vann
  • 15.00 g ferskgjær, eller ca. 150 g surdeig

Dag 2

  • 250.00 g økologisk tipo 00-mel
  • 190.00 ml vann
  • 80.00 g surdeig
  • 14.00 g salt
  • 0.50 dl olivenolje

Dag 1

  • Bland mel, vann og gjær/surdeig i en stor bolle. Rør rundt i noen minutter og la det stå over natten eller i minst åtte timer.

Dag 2

  • Ta frem deigen tilsett melet, gjær og elt deigen godt. Tilsett så vann litt og litt i puljer. Når nesten alt vannet er tilsatt, ha i saltet og bland godt. Tilsett resten av vannet og la det bli eltet godt inn i deigen. Ha så deigen i en stor bolle eller en liten dunk smurt godt med olivenolje. La den heve minst én time i romtemperatur godt dekket med klede.
  • Ha deigen så på en arbeidsbenk med stor overflate og godt med silt melt på benken, og la deigen hvile der i cirka 30 minutter. Forvarm ovnen til 240 grader. Trykk deigen litt flat og form den til et stort rektangel, kutt i passende rektangler etter ønsket størrelse. Ha dem på et bakebrett med bakepapir og la stå i cirka ti minutter. Stek dem så gyllenbrune i cirka 20 minutter, avhengig av størrelse. Legg dem på rist til nedkjøling.