Forhåndsvarm ovnen. Varm opp melk og smør til 37 grader og løs opp gjæren eller bland ut surdeigen i melken. Ha dette i eltemaskin, ha så i melet og saltet, la det gå til det blir en smidig deig. Smak til med parmesan.
Ønsker man å variere smakene, kan man for eksempel bruke 15 g sesamfrø, 15 g svarte sesamfrø eller 15 g knuste fennikelfrø. Bland da smaken med hvetemelet før væske tilsettes.
Dekk bakebollen med plastfolie og la hvile i én time i kjøleskap. Rull ut deigen i tynne lengder, legg dem på ett stekebrett smurt med olje. La grissiniene heve i 30 minutter. Stek på 160 grader til de har en gyllenbrun farge i tolv til 15 minutter i oppvarmet ovn. Eksperimenter gjerne med forskjellige smakstilsetninger og tykkelse, men vær oppmerksom på at steketid må justeres.
Når grissiniene er kjølt ned, kan de legges i en lufttett boks eller en tett glasskrukke for oppbevaring. Grissini smaker godt alene, og er veldig gode med ett glass musserende vin. De kan også serveres som appetittvekkere rullet inn i tynnskåret skinke.