Dag 1
- Elt deigen minst 30 minutter og la deigen stå over natten i en stor bolle eller en passende dunk dekket med klede.
Dag 2
- Tilsett temperert vann, gjær, hvetemel og salt i deigen fra første dag og elt dette godt i en eltemaskin (eller for hånd om du har lyst til å slippe å dra på Sats, men få samme styrketrening i armene). Elt deigen i minst 20 minutter og tilsett mel litt etter litt. Hvis deigen er klebrig tilsett mer mel til den akkurat slipper taket.
- La deigen heve til den er dobbelt så stor. Form brødene runde og pensle med olivenolje. Hvert enkelt brød kan godt få heve i passende enkeltformer om man har. Eller på brett med klede over.
- Skjær mønster med en sylskarp kniv eller en bakeskalpell. Brødene stekes på 180 grader i 15 minutter, så på 230 grader i cirka 35 minutter. Så etterstekes de opp ned på brett i cirka åtte minutter på 180 grader.