Slik gjør du:
- Bruk en springform på 22 centimeter i diameter og smør den med et tynt lag med smeltet smør og strø sidene med siktet mel. Legg et tilpasset bakepapir i bunnen. Ha eggene og 1/3 av sukkeret i en vispebolle og pisk til en eggedosis som er fire ganger så stor i volum. Smelt resten av sukkeret med vannet i en passende kjele og tilsett frøene fra vaniljestangen.
- Tilsett sjokoladen og smøret i sukkerlaken, rør til det blander seg godt sammen og avkjøl. Hell blandingen i eggedosisen og vend rundt med en slikkepott til du får en jevn fin og luftig sjokoladesmete.
- Hell så røren i kakeformen og sett kakeformen i en dyp langpanne. Vær sikker på at kakeformen er tett og hell på varmt vann. Stek kaken i vannbadet på 170 grader i cirka 50 minutter. La kaken stå på benken til avkjøling. Deretter oppbevarer du kaken på kjøl i cirka én time. Ta den ut noen minutter i romtemperatur før du deler den i kakestykker.
- Kaken er god som den er, men kan også dekkes med en sjokoladeglasur før servering. Den blir ekstra god toppet med ristede hasselnøtter fra Piemonte.