Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Italiensk bakst

Panelle – fritert kikertrøre

Italiensk bakst: gatemat fra Sicilia
Dag Tjerslands oppskrift på panelle - fritert kikertrøre

Dag Tjerslands oppskrift på panelle - fritert kikertrøre

-
+

Panelle - fritert kikertrøre

  • 250.00 g kikertmel
  • 6.00 dl vann
  • 20.00 g ristet sesamfrø, gjerne hvit og svart
  • Salt
  • Sitronsaft
  • Flaksalt
  • Olje til fritering

Slik gjør du

(Nok til 20-30 stk.)

  • Ha vannet i en tykkbunnet kjele eller en tung kasserolle. Kok opp vannet og ha i kikertmelet litt etter litt under kraftig omrøring med sleiv, til det blir en tykk grøt. Tilsett sesamfrø og smak til med salt.
  • Smør ut røren tynt med en palett på et bakebrett kledd med smurt bakepapir. Legg brettet på kjøl til hviling i cirka én time, slik at den setter seg. Kutt fine triangler med en skarp kniv.
  • Varm opp oljen til fritering. Lag gjerne en prøve, oljen skal boble godt rundt emnene når de legges i. Friter dem i puljer. Legg dem så på rist med klede under. Kan ettervarmes i ovn. Press over sitronsaft og strø over litt flaksalt.

 

Kan også vendes i silt kikertmel og paneres før fritering (for en ekstra liten crisp), men dette er ikke nødvendig.