Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Italiensk bakst

Tiramisu alla Minute

– Tiramisu à la minute er rask og vel så god
Oppskrift på tiramisu av Dag Tjersland

Oppskrift på tiramisu av Dag Tjersland

-
+

Fingerkjeks

  • 2.00 egg
  • 2.00 eggeplommer
  • 2.00 eggehviter
  • 80.00 g sukker
  • 55.00 g mel

Krem

  • 300.00 g mascarpone
  • 3.00 eggeplommer
  • 1.00 dl sukker
  • 3.00 eggehviter
  • 0.50 dl marsala
  • 16.00 fingerkjeks
  • 4.00 kopper nytraktet italiensk espresso
  • 20.00 g kakao

Fingerkjeks

(Kan kjøpes i butikk ofte under navnet Savaiordi)

Pisk sammen to egg, to eggeplommer og halvparten av sukkeret. Sett bollen over en kjele med varmt vann (på kokepunktet) og pisk til det tykner. Sett bollen så i kaldt vann og pisk mens den avkjøles. 

Pisk eggehvitene og resten av sukkeret med en ballongvisp i en rund stålbolle eller i en kjøkkenmaskin til luftig hvit marengs. Bland eggedosis og marengs forsiktig med en stor slikkepott. Sikt inn hvetemel og bland det forsiktig inn slik at luftigheten bevares og det blir en jevn og klumpefri smete. 

Ha smeten i sprøytepose og sprøyt ut staver på smurt bakepapir. Stek de på 155°C i cirka 30 minutter til de er lett gyllenbrune. Del dem til pekefingerlange kjeks mens de er varme. Oppbevar kjeksen tørt, for eksempel i en kakeboks.

Italiensk bakverk, Skur 33, kokk, Dag Tjersland, Tiramisu ala Minute - - ---

Italiensk bakverk, Skur 33, kokk, Dag Tjersland, Tiramisu ala Minute - - ---

 

Krem

Temperer alle råvarene til samme temperatur. Mascarponen skal ikke være kjøleskapskald, men ha romtemperatur. 

Pisk eggeplommene luftig med halvparten av sukkeret, vend det inn i mascarponen og sett det så til side. Pisk så eggehvitene stive med resten av sukkeret. Vend dette sammen med eggeplommene og mascarponen. 

Tilsett så halvparten av marsalaen i røren. Dynk kjeksene med resten av marsalaen og nytrukket espressokaffe. Ha gjerne litt espresso i kremen også, men vær forsiktig, heller du for mye kaffe av gangen vil kremen falle sammen. 

Legg krem, bløtet kjeks og kakao lagvis, for eksempel i en stor kaffekopp. Avslutt med krem og glatt ut toppen. Strø kakao på toppen.