Artisjokktoast
- 1 glass artisjokkhjerter i olje (helst) eller eddik
- 3 ss mascarpone, du kan også bruke ricotta
- 0.5 stk sitron
- 0.5 stk sjalottløk
- 2 stk hvitløksfedd
- en slant god olivenolje
- en håndfull persilleblader
- flaksalt, til smak
- pepper, til smak
- 1 ss smør, hvis du vil
- 0.5 fransk baguette, eventuelt god loff eller et lyst surdeigsbrød
Artisjokktoast
- Sett ovnen på 185 grader, og finn frem et egnet lite stekebrett eller en ildfast form. Skjær hjertene i to, slik at de har flere bruningsflater. Legg hjertene på et stekebrett sammen med den halve sitronen og hvitløksfeddene. Sett dem midt i ovnen, og stek i cirka 15–20 minutter, til de er litt gylne i kantene.
- Grovhakk persillebladene og sjalottløken, og ha dem over i en foodprosessor sammen med noen dråper olivenolje, de nå stekte artisjokkhjertene og hvitløken. Skvis over den varme sitronsaften, og kjør til en fin masse. Ha i mascarpone og kjør kremen helt jevn. Smak til med salt og pepper.
- Skjær baguetten i fine skiver, og stek skivene gylne på en side i en god slant olivenolje, og litt smør hvis du vil. Ha artisjokkremen på brødet rett før servering.