Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Joannes gjestebud

Artisjokktoast

Så lenge den er fast i fisken, passer all hvit fisk til denne hovedretten
-
+

Artisjokktoast

  • 1 glass artisjokkhjerter i olje (helst) eller eddik
  • 3 ss mascarpone, du kan også bruke ricotta
  • 0.5 stk sitron
  • 0.5 stk sjalottløk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • en slant god olivenolje
  • en håndfull persilleblader
  • flaksalt, til smak
  • pepper, til smak
  • 1 ss smør, hvis du vil
  • 0.5 fransk baguette, eventuelt god loff eller et lyst surdeigsbrød

Artisjokktoast

  • Sett ovnen på 185 grader, og finn frem et egnet lite stekebrett eller en ildfast form. Skjær hjertene i to, slik at de har flere bruningsflater. Legg hjertene på et stekebrett sammen med den halve sitronen og hvitløksfeddene. Sett dem midt i ovnen, og stek i cirka 15–20 minutter, til de er litt gylne i kantene.
  • Grovhakk persillebladene og sjalottløken, og ha dem over i en foodprosessor sammen med noen dråper olivenolje, de nå stekte artisjokkhjertene og hvitløken. Skvis over den varme sitronsaften, og kjør til en fin masse. Ha i mascarpone og kjør kremen helt jevn. Smak til med salt og pepper.
  • Skjær baguetten i fine skiver, og stek skivene gylne på en side i en god slant olivenolje, og litt smør hvis du vil. Ha artisjokkremen på brødet rett før servering.