Hirse, sharon og rosenkålsalat
- 300.00 g ovnsbakt rosenkål
- 1.00 ss olivenolje
- 0.25 ts havsalt
- 2.50 dl rå hirse eller quinoa
- 2.00 store grønnkålblader, fjern stammene
- 1.00 sharon eller appelsin i skiver
- 2.50 dl ristede valnøtter eller pecannøtter
- 1.00 håndfull granateplekjerner
Sennepsdressing
- 4.00 ss kaldpresset olivenolje
- 1.00 ss dijonsennep
- 1.00 ss honning
- 2.00 ss sitronsaft, etter smak
- havsalt og pepper
Vi liker å lage salater som har både varme og kalde ingredienser, mange teksturer og en touch av søtt. Denne julesalaten har alt. Hirsen gjør den til mer enn en salat og dijonsennepen tilfører julesmak.
Slik gjør du
Varm ovnen til 200 grader. Rens rosenkålen, fjern de ytterste bladene, skjær av enden og del i to. Plasser dem på et stekebrett, hell over olivenolje, og strø på salt. Rør rundt. Bakes i 20 minutter eller til kantene er myke og gyldne. Vask hirsen i varmt vann og kok som anvist på pakken. Bland alle ingrediensene til dressingen i en liten skål. Hakk grønnkålen grovt og legg i en salatbolle, hell over dressingen og bland sammen – alle grønnkålbladene skal dekkes med dressing. Tilsett den kokte hirsen og rør rundt. Tilsett sharon, valnøtter og dryss over granateplefrøene.