Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Jul

Klementin- og rødløksalat med granateple

Oppskrift på klementin og rødløksalat med granateple

Oppskrift på klementin og rødløksalat med granateple

-
+

Klementin og rødløksalat med granateple

  • 6.00 stk klementiner
  • 1.00 stk liten rødløk
  • 4.00 ss granateplekjerner
  • 1.00 ss sitronsaft
  • 1.00 ts flytende honning
  • 2.00 ss god og mild olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • 50.00 g ruccolasalat
  • friske urter som basilikum, kjørvel, brønnkarse og mynte til pynt

Slik gjør du:

  • Skrell eller skjær av skallet på klementinene og skjær klementinene i tynne skiver.
  • Finsnitt rødløken.
  • Visp sammen sitronsaft, honning og olivenolje. Smak dressingen til med salt og litt kvernet pepper.
  • Bland sammen ruccolasalat og friske urter. Fordel det utover et fat og legg på klementinskivene.
  • Dryss over rødløk og granateplekjerner og drypp til slutt over dressingen.