Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Jul

Rødbeterundstykker

Oppskrift på rundstykker med rødbete av Green Kitchen Stories

Oppskrift på rundstykker med rødbete av Green Kitchen Stories

-
+

Rødbeterundstykker

  • 0.50 l plantemelk eller vann
  • 1.00 ss karve
  • 3.00 ss fiberhusk
  • 5.00 dadler uten sten
  • 150.00 g rødbeter, skrellet og revet
  • 2.00 ss olivenolje
  • 1.00 ts havsalt
  • 4.00 dl havregryn (uten gluten hvis du er intolerant)
  • 3.00 dl bokhvetemel
  • 3.00 dl rismel

Topping

  • 0.50 dl sesamfrø

Disse små glutenfrie rundstykkene er perfekte på julebordet – og er blitt en favoritt fordi de er så utrolig enkle å lage. Fiberhusk er den magiske ingrediensen som binder deigen sammen – i tillegg til å være god for magen. De kan som regel finnes i butikkhyllene med glutenfrie råvarer.

Denne oppskriften gir ca 12 rundstykker.

Slik gjør du

Sett ovnen på 190 grader. Ha melk og karve i en kasserolle og varm opp til det blir lunkent. Legg fiberhusk i en stor bolle. Hell over den varme melken og rør rundt. La stå i 15 minutter. Visp blandingen hardt med en håndvisp i noen minutter for å få så mye luft som mulig inn i røren. Knus dadlene med en gaffel. Tilsett dadler, rødbeter, olje og salt til røren. Bland alt sammen. Tilsett havregryn og mel med hendene. Lag en rull av deigen – den skal være litt klissete, og del i tolv biter. Lag små baller med hendene. Pensle med olivenolje, ha på frø og stek deretter i ovnen i 45–60 minutter. De er ferdige når overflaten er gyldenbrun. Dersom overflaten er myk trenger rundstykkene mer tid. Avkjøl.

Rødbeterundstykkene kan fryses.