Disse små glutenfrie rundstykkene er perfekte på julebordet – og er blitt en favoritt fordi de er så utrolig enkle å lage. Fiberhusk er den magiske ingrediensen som binder deigen sammen – i tillegg til å være god for magen. De kan som regel finnes i butikkhyllene med glutenfrie råvarer.
Denne oppskriften gir ca 12 rundstykker.
Slik gjør du
Sett ovnen på 190 grader. Ha melk og karve i en kasserolle og varm opp til det blir lunkent. Legg fiberhusk i en stor bolle. Hell over den varme melken og rør rundt. La stå i 15 minutter. Visp blandingen hardt med en håndvisp i noen minutter for å få så mye luft som mulig inn i røren. Knus dadlene med en gaffel. Tilsett dadler, rødbeter, olje og salt til røren. Bland alt sammen. Tilsett havregryn og mel med hendene. Lag en rull av deigen – den skal være litt klissete, og del i tolv biter. Lag små baller med hendene. Pensle med olivenolje, ha på frø og stek deretter i ovnen i 45–60 minutter. De er ferdige når overflaten er gyldenbrun. Dersom overflaten er myk trenger rundstykkene mer tid. Avkjøl.
Rødbeterundstykkene kan fryses.