Mousseteknikken ble oppfunnet av vitenskapsmannen Hervé This. Alt som er nødvendig, er mørk sjokolade og væske – til og med vann. Hemmeligheten er å piske luft inn i den smeltede sjokoladen. Resultatet er en kremet mousse med intens sjokoladesmak. Denne lages med melk og pepperkakekrydder, for å få julesmaken.
Slik gjør du
Fyll en kasserolle med fem centimeter vann, sett på medium varme og plasser en bolle som tåler varme oppi kasserollen. Ha melk og krydder i bollen. Hakk sjokoladen grovt og legg i melken. Rør et par ganger mens sjokoladen smelter. Fyll en stor bolle med is. Flytt bollen med smeltet sjokolade over og pisk fort med en håndvisp, tre til fire minutter. Blandingen vil først se løs og boblete ut, så vil den ligne på pisket krem, før den blir mousse. Bruk en skje og fordel moussen i fire glass. Plasser i kjøleskap. Hvis sjokoladen overpiskes og blir hard og grynete: Smelt sjokoladen på nytt, sett den på is og pisk en gang til. Server med en klatt yoghurt eller krem og grantateplefrø. Bruk litt melis for å skape ekstra julestemning.