Dampet blåskjell med fersk pepper
- 2.00 kg blåskjell
- 3.00 ss smør
- 2.00 ss grønn, fersk pepper (knuses i morter)
- 2.00 ss finhakket løk
- 1.00 hvitløksfedd
- 1.00 ss finhakket ingefær
- 1.00 ss riseddik
- 1.00 ts grønn karripasta
- 2.00 dl kokosmelk
- 1.00 dl tørr hvitvin
- 4.00 ss søt finhakket basilikum
- 2.00 ss sitronsaft
Slik gjør du
1. Smelt smør i en stor kasserolle.
2. Fres fersk pepper, løk, hvitløk, grønn karri og ingefær i ett minutt.
3. Ha i riseddik, kokosmelk, hvitvin og kok i tre minutter.
4. Ha i blåskjell, ha på lokk og kok i to minutter.
5. Ta av lokket og rør forsiktig så kraften blander seg med skjellene. Ha på lokket igjen i 30 sekunder, eller til skjellene har åpnet seg. Vend så forsiktig inn søt basilikum og sitronsaft.