Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Julemat

Dampet blåskjell med fersk pepper

Oppskrift på dampet blåskjell med fersk pepper

Oppskrift på dampet blåskjell med fersk pepper

-
+

Dampet blåskjell med fersk pepper

  • 2.00 kg blåskjell
  • 3.00 ss smør
  • 2.00 ss grønn, fersk pepper (knuses i morter)
  • 2.00 ss finhakket løk
  • 1.00 hvitløksfedd
  • 1.00 ss finhakket ingefær
  • 1.00 ss riseddik
  • 1.00 ts grønn karripasta
  • 2.00 dl kokosmelk
  • 1.00 dl tørr hvitvin
  • 4.00 ss søt finhakket basilikum
  • 2.00 ss sitronsaft

Slik gjør du

1. Smelt smør i en stor kasserolle.

2. Fres fersk pepper, løk, hvitløk, grønn karri og ingefær i ett minutt.

3. Ha i riseddik, kokosmelk, hvitvin og kok i tre minutter.

4. Ha i blåskjell, ha på lokk og kok i to minutter.

5. Ta av lokket og rør forsiktig så kraften blander seg med skjellene. Ha på lokket igjen i 30 sekunder, eller til skjellene har åpnet seg. Vend så forsiktig inn søt basilikum og sitronsaft.

Se viner som passer til:

Skalldyr i Vindatabasen