Engelsk Christmas pudding
- 115.00 g Rosiner
- 115.00 g Tørkede kirsebær
- 110.00 g Svisker
- 170.00 g Hvit dessertvin
- 30.00 ml Brandy
- 115.00 g Smør
- 85.00 g Mel
- 1.00 ts Malt muskat
- 1.00 ts Kanel
- 1.00 ts Malt ingefær
- 85.00 g Brødsmuler
- 40.00 g Mandler
- 40.00 g Valnøtter
- 1.00 stk Revet gulrot
- 115.00 g Brun farin
- 1.00 stk Skallet av en sitron, revet
- 2.00 stk Egg, pisket
- Melis, til pynt
Puddingen kan lages lang tid i forveien for å gi smakene tid til å modne
Ha all den tørkede frukten i en bolle med vin og brandy over natten.
Rør alle tørre råvarer og revet gulrot sammen i en bolle neste dag.
Tilsett den bløtlagte frukten.
Bland inn eggene og rør godt.
Smør en rund porselensform godt med smør og fyll med puddingblandingen.
Dekk fomen med bakepapir og plast.
Damp i en kjele eller i dampovn i 8 timer og kjøl ned. Puddingen kan med fordel lagres kaldt i en måned.
Varm opp puddingen igjen ved servering og dryss melis over. Dersom du ønsker det, varm også opp mer brandy, hell over og flambér.