Rå blåskjell med vinaigrette
- Rå blåskjell
Krem
- 0.50 dl hvitvinseddik
- 0.50 dl hvitvin
- 0.50 finhakket sjalottløk
- Litt kvernet sort pepper
- 1.00 ts limesaft
- 2.00 ts sukker
Chilichampagne
- 1.00 ts veldig finhakket rød chili
- 1.00 dl champagne
- 1.00 ts epleeddik
- 0.50 finhakket sjalottløk
- 0.50 ts sukker
- 1.00 ts finhakket bladpersille
Slik gjør du
Blåskjellene åpnes forsiktig ved å føre en liten spiss kniv langs kanten.
Krem
Visp alt sammen. La stå en halv time.
Chilichampagne
Bland epleeddik, chili og løk, og la det stå én time før du blander inn champagnen.
Server straks sausene til de nyåpnede, rå blåskjellene.