Nøttebunn
- 4.00 eggehviter
- 225.00 g melis
- 225.00 g malte mandler
- 2.00 ss hvetemel
- 1.00 ts bakepulver
Bærfyll
- 600.00 g fryste kirsebær
- 600.00 g fryste jordbær
- 135.00 g sukker
- 4.00 plater gelatin
Riskremfyll
- 2.00 dl grøtris
- 4.00 dl vann
- 1.00 l melk
- 1.00 vaniljestang
- 1.00 kanelstang
- 0.50 ts salt
- 250.00 g sukker
- 4.00 dl fløte
- 7.00 plater gelatin
Glasur
- 3.00 dl fløte
- 500.00 g hvit sjokolade
Nøttebunn
Pisk eggehvitene stive. Bland alt det tørre og vend det forsiktig inn med slikkepott. Fordel blandingen i en kakeform (springform 24 cm) og stek på 180 grader i cirka 15 minutter. Avkjøl.
Bærfyll
Ha bær i en bolle over vannbad på komfyren. La stå til all saft har trukket ut. Sil og tilsett sukker. Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter. Mål opp fem dl bærsaft. Vri alt vann ut av gelatinplatene og rør inn i bærsaften mens den er varm. Fyll avkjølt bærgelé på nøttebunnen i formen. Frys kaken.
Riskremfyll
Kok risgrøt som på pakken, men med sukker, salt, vaniljestang og kanelstang. Avkjøl. Pisk fløten til løs krem. Vend forsiktig inn. Legg gelatinplatene i bløt. Kok opp én dl fløte og rør ut gelatinplatene i fløten. Tilsett fløten i riskremen. Fyll riskremen over bærgeleen i kakeformen. Frys kaken.
Glasur
Kok opp fløte. Smelt sjokoladen over vannbad. Hell fløten over sjokoladen og bland sammen. Løsne kaken fra formen og sett på rist. Bruk øse og fordel glasuren glatt og jevnt over kaken. Pynt med hakk av brente mandler.