Denne ostekaken bruker pepperkaker i bunnen istedenfor ferdige havre- eller digestivekjeks. Fyllet er rikt på egg og ost og er bakt i vannbad i ovn for å gi en tett, men silkemyk konsistens.
Smelt smøret.
Kjør pepperkakene til smuler i food processor.
Hell smøret sakte ned i prosessorbollen mens bladene går og kjør til smøret har fordelt seg godt i smulene.
Press deigen ned i bunnen av en 20 cm springform og sett i kjøleskapet mens du ordner fyllet.
Rør osten myk og rør inn sukkeret.
Rør inn eggene og eggeplommene, og ha deretter i vaniljen og sitronsaften.
Kok opp vann og varm ovnen til 180 grader.
Pakk kakeformen godt inn med to lag aluminiumsfolie og sett den i en ildfast form med høye kanter før du heller fyllet i. Hell deretter kokende vann i ovnsformen. Pass på å ikke søle på kaken. Vannet skal ikke helt opp til kanten av formen; halvveis er mer enn nok.
Bak midt i ovnen i ca 50 minutter mens du gjør klar toppingen.
Rør sammen ingrediensene. Når kaken har bakt i 50 minutter, tar du den forsiktig ut og sprer toppingen jevnt over kaken, setter den inn igjen og baker videre i 10 minutter.
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl.
Kjøl den deretter helt ned i kjøleskap i 4-6 timer før servering. Den kan også stå natten over.
Dryss eventuelt litt kanel over, eller glitrende kakepynt.