Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kake

Ostekake med pepperkakebunn

Oppskrift på ostekake med pepperkakebunn

Oppskrift på ostekake med pepperkakebunn

-
+

Pepperkakebunn

  • 150.00 g Pepperkaker
  • 70.00 g Smør

Fyll

  • 600.00 g Fløteost
  • 150.00 g Sukker
  • 3.00 stk Store egg
  • 3.00 stk Eggeplommer
  • 1.50 ts Vaniljeekstrakt eller -sukker
  • 1.50 ss Sitronsaft

Topping

  • 1.50 dl Seterrømme
  • 1.00 ss Sukker
  • 0.50 ts Vaniljeekstrakt

Denne ostekaken bruker pepperkaker i bunnen istedenfor ferdige havre- eller digestivekjeks. Fyllet er rikt på egg og ost og er bakt i vannbad i ovn for å gi en tett, men silkemyk konsistens.

Smelt smøret.

Kjør pepperkakene til smuler i food processor.

Hell smøret sakte ned i prosessorbollen mens bladene går og kjør til smøret har fordelt seg godt i smulene.

Press deigen ned i bunnen av en 20 cm springform og sett i kjøleskapet mens du ordner fyllet.

Rør osten myk og rør inn sukkeret.

Rør inn eggene og eggeplommene, og ha deretter i vaniljen og sitronsaften.

Kok opp vann og varm ovnen til 180 grader.

Pakk kakeformen godt inn med to lag aluminiumsfolie og sett den i en ildfast form med høye kanter før du heller fyllet i. Hell deretter kokende vann i ovnsformen. Pass på å ikke søle på kaken. Vannet skal ikke helt opp til kanten av formen; halvveis er mer enn nok.

Bak midt i ovnen i ca 50 minutter mens du gjør klar toppingen.

Rør sammen ingrediensene. Når kaken har bakt i 50 minutter, tar du den forsiktig ut og sprer toppingen jevnt over kaken, setter den inn igjen og baker videre i 10 minutter.

Ta kaken ut av ovnen og avkjøl.

Kjøl den deretter helt ned i kjøleskap i 4-6 timer før servering. Den kan også stå natten over.

Dryss eventuelt litt kanel over, eller glitrende kakepynt.