Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kaker

Snikkerskake

Lær å lage Oslo Raws bestselgende snikkerskake
Oppskrift på Oslo Raw sin bestselgende Snikkerskake

Oppskrift på Oslo Raw sin bestselgende Snikkerskake

-
+

Kakebunn

  • 2.00 dl ristede peanøtter
  • 2.00 dl kokosmasse
  • 5.00 ss kakaopulver
  • 1.50 ts salt
  • 1.50 ts vaniljepulver
  • 3.00 ss kokosblomstsukker
  • 15.00 små dadler uten steiner
  • 1.00 dl bokhvete
  • 1.00 dl grovhakkede peanøtter, til pynt

  • 1.00 dl kakaonibs,
 til pynt

Snikkerskrem

  • 3.00 dl peanøttsmør
  • 2.00 ss lønnesirup
  • 1.50 ts salt
  • 1.50 ts vaniljepulver
  • 4.00 friske små dadler uten steiner

  • 2.00 ss kokosblomstsukker

  • 2.00 dl peanøtter

Sjokoladekrem

  • 1.00 dl smeltet kokosolje
  • 3.00 dl kokoskrem
  • 5.00 små dadler uten steiner

  • 5.00 ss kakaopulver

  • 2.00 ss lønnesirup
  • 1.50 ts vaniljepulver
  • 1.50 ts salt

Nok til 16 persjoner

Slik gjør du

  • Lag først kakebunnen. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til en grov deig. Dekk en springform som måler 23 cm med bakepapir, og klem den klissete deigen ut i formen. Fukt fingrene lett med vann, så blir det enklere.

  • Lag snikkerskremen. Ha peanøttsmøret over i kjøkkenmaskinen. Om du ikke har ferdigsmør, kjør 5 dl peanøtter til smør i kjøkkenmaskinen. Tilsett resten av ingrediensene og kjør noen få sekunder til alt er godt blandet. Kremen har lett for å skille seg hvis du kjører maskinen for lenge, så pass på. Fordel kremen over kakebunnen, og sett kaken til side.
  • Ha alle ingrediensene i sjokoladekremen i en kjøkkenmaskin og kjør til konsistensen er jevn og fløyelsmyk. Fordel sjokoladekremen over snikkerskremen og dryss hakkede peanøtter og kakaonibs på toppen. Press pynten lett ned i sjokoladekremen med en kakespade slik at den fester seg. Frys kaken i et par timer før servering.