Kakebunn
- 2.00 dl ristede peanøtter
- 2.00 dl kokosmasse
- 5.00 ss kakaopulver
- 1.50 ts salt
- 1.50 ts vaniljepulver
- 3.00 ss kokosblomstsukker
- 15.00 små dadler uten steiner
- 1.00 dl bokhvete
- 1.00 dl grovhakkede peanøtter, til pynt
- 1.00 dl kakaonibs, til pynt
Snikkerskrem
- 3.00 dl peanøttsmør
- 2.00 ss lønnesirup
- 1.50 ts salt
- 1.50 ts vaniljepulver
- 4.00 friske små dadler uten steiner
- 2.00 ss kokosblomstsukker
- 2.00 dl peanøtter
Sjokoladekrem
- 1.00 dl smeltet kokosolje
- 3.00 dl kokoskrem
- 5.00 små dadler uten steiner
- 5.00 ss kakaopulver
- 2.00 ss lønnesirup
- 1.50 ts vaniljepulver
- 1.50 ts salt
Nok til 16 persjoner
Slik gjør du
- Lag først kakebunnen. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til en grov deig. Dekk en springform som måler 23 cm med bakepapir, og klem den klissete deigen ut i formen. Fukt fingrene lett med vann, så blir det enklere.
- Lag snikkerskremen. Ha peanøttsmøret over i kjøkkenmaskinen. Om du ikke har ferdigsmør, kjør 5 dl peanøtter til smør i kjøkkenmaskinen. Tilsett resten av ingrediensene og kjør noen få sekunder til alt er godt blandet. Kremen har lett for å skille seg hvis du kjører maskinen for lenge, så pass på. Fordel kremen over kakebunnen, og sett kaken til side.
- Ha alle ingrediensene i sjokoladekremen i en kjøkkenmaskin og kjør til konsistensen er jevn og fløyelsmyk. Fordel sjokoladekremen over snikkerskremen og dryss hakkede peanøtter og kakaonibs på toppen. Press pynten lett ned i sjokoladekremen med en kakespade slik at den fester seg. Frys kaken i et par timer før servering.