Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kaker

Vaniljekipferl

Selger Halvorsens Conditori
Vaniljekipferl, østerrikske julekaker, etter oppskrift fra Halvorsens Conditori

Vaniljekipferl, østerrikske julekaker, etter oppskrift fra Halvorsens Conditori

-
+

Vaniljekipferl

  • 100.00 g malte mandler
  • 200.00 g hvetemel
  • 150.00 g romtemperert smør
  • 50.00 g melis
  • 2.00 stk eggeplommer
  • 2.00 ts vaniljesukker

Vaniljekipferl er små østerriske julekaker som er formet som halvmåner - derav Kipferl.

Slik gjør du:

Bland mandler, hvetemel, melis og vaniljesukker.

Bland deretter inn smøret for hånd. Tilsett så litt og litt av eggeplommene til deigen er glatt og fin.

Avkjøl så massen i kjøleskap i ca. 1 time.

Rull deigen i lange pølser med en diameter på ca. 1,5 cm og del i små stykker på omtrent 3-4 cm. Trill hvert emne til små halvmåner som er tynnere i hver ende. Legges på bakepapir og stekes i ovnen på 160 grader i 10-15 min til kakene er lett gyllene i fargen.

Etter steking, mens kakene er varme, siktes en blanding av vaniljesukker og melis over kakene.

Kakene er svært skjøre etter steking, så la dem avkjøles før de flyttes over til kakeboksen, eller kakefatet.

Les også: