Kedgeree med røkt hyse
- 2.00 ss vegetabilsk olje
- 2.00 stk sjalottløk, finhakket
- 4.00 stk hvitløksfedd, knust
- 4.00 stk kardemommekapsler
- 1.00 ts korianderfrø
- 1.00 ss medium karripulver
- 250.00 g basmatiris
- 50.00 g gule rosiner
- 200.00 ml kokosmelk
- 250.00 ml kyllingkraft
- 400.00 g røkt hyse
- 6.00 stk egg
- 200.00 ml crème fraîche
- 4.00 ss hakket, frisk koriander
- salt og nykvernet pepper
Slik gjør du:
- Varm den vegetabilske oljen i en tykkbunnet, ovnsikker gryte. Tilsett sjalottløk og hvitløk, sett på lokk og la det surre ved lav varme.
- Ta kardemommefrøene ut av kapslene og knus dem og korianderfrøene lett i en morter. Tilsett disse og karripulveret til gryten og fortsett å surre i 5 til 10 minutter, til sjalottløken er myk.
- Hell risen i en sil, skyll under kaldt vann, renn av og ha den i gryten sammen med krydder og løk. Rør godt og tilsett rosinene. Bland kokosmelk og kraft, hell det i risen og la det koke opp. Dekk gryten med et tett lokk eller aluminiumsfolie og sett i ovnen på 180 grader. La stå i 20 minutter, til væsken er absorbert og risen er myk. Ta ut av ovnen og bruk en gaffel for å gjøre risen luftig. Smak til med salt og pepper.
- Mens risen er i ovnen, posjeres den røkte hysen. Ha den i en stor stekepanne, dekk med vann og la det koke forsiktig opp. Fisken bør være gjennomkokt på dette punktet, hvis ikke kan du snu den og gi den et minutt til. Ta fisken ut av pannen, la den renne av seg og vent til den er avkjølt nok til å håndtere. Flak opp fileten til passe store biter og ta bort eventuelt skinn og ben.
- Bløtkok eggene og kjøl dem i kaldt vann. Skrell, del i to eller fire og legg tilside.
- Ta crème fraîche i en gryte, kok forsiktig opp, tilsett hysen og varm opp i et par minutter. Bland varsomt fisk og crème fraîche inn i risen.
- Server i porsjonskåler eller i en stor bolle og pynt med eggene og hakket koriander.
Knickerbocker glory
- Ha en stor spiseskje bringebærpuré i et milkshake-glass og snurr pureen rundt på innsiden av glasset.
- Bruk sprøytepose eller skje og legg et lag med pisket krem smaksatt med vanilje i bunnen og dryss så over noen biter hakket fersk ananas og jordbær.
- Tilsett en kule hver av vanilje- og jordbæris og så gjentas hele prosessen, men med et lite lag knust marengs før siste is-kule.
- Sprøyt et lokk av italiensk marengs på toppen og gjør det gyllent med en blåselampe. Pynt med marengspinne.