Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kedgeree

Oppskrift på kedgeree i to versjoner

Oppskrift på kedgeree i to versjoner

-
+

Klassisk kedgeree

  • 250.00 g Røkt hyse
  • 250.00 g Ris
  • 1.00 stk Finhakket løk
  • 50.00 g Smør
  • 1.00 ss Karripulver
  • 2.00 stk Hardkokte egg
  • 2.00 stk Tomater
  • Finhakket persille
  • Sitronbåter til servering

Sitrongelé til gourmetkedgeree

  • 3.00 stk Sitroner
  • Vann
  • 50.00 g Sukker
  • 8.00 g Agar agar

Eggekrem til gourmetkedgeree

  • 4.00 stk Eggeplommer
  • 4.00 g Salt
  • 5.00 g Sitronsaft
  • 350.00 g Solsikkeolje

Fløte og dillsaus til gourmetkedgeree

  • 1.00 stk Bunt dill
  • 100.00 g Spinat
  • 100.00 ml Olje
  • Salt
  • 0.50 dl Fløte

Engelskmennene spiser gjerne fisk på lillejulaften, en levning fra katolsk tid da man fastet før høytider.

Posjer hyse i melk på svak varme til den lett kan plukkes fra hverandre.

Kok ris

Stek løken i smøret med karripulver i 5 min

Bland ferdig kokt ris med karrismør og hyse

Smak til med svart pepper og pynt med sitron, tomat og persille

 

 

 

 

 

Riv skallet av sitronene og press ut saften. Tilsett vann; det skal være 5 dl væske tilsammen.

Kok vann, saft og zest i 10 minutter

Sil av zesten og tilsett sukker  

Kok til sukkeret har smeltet, bland inn agar agar,  kjør alt i blender og hell over i en bolle. Sett i kjøleskap over natten.

Kjør alt en gang til i blender for å få flytende gelé.

 

Ha egg, salt og sitron i en bolle, og sett bollen over kokende vann i en kjele.

Pisk eggeblandingen til den holder 60 grader

Fjern bollen fra varmen og pisk oljen gradvis inn til den har majoneskonsistens.

Kjør alt i en blender 

Varm opp blandingen opp i en kjele til den når 85 grader, hold blandingen på 85 grader i 5 minutter

Sil av og sett oljen i kjøleskap

Varm opp en fløteskvett med litt salt og ha i oljen.

 

Server fisken i et helt stykke på en tallerken med dotter av sitrongele og eggekrem. Hell forsiktig litt dillolje over.