Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kjøtt

Lammeskank i rødvin

Oppskrift på lammeskank i rødvin av Andreas Viestad.

Oppskrift på lammeskank i rødvin av Andreas Viestad.

-
+

Lammeskank i rødvin

  • 4.00 lammeskanker med bein, ca 400 g hver
  • 2.00 ts salt
  • 2.00 ss fennikelfrø
  • 2.00 ss korianderfrø
  • 1.00 ss oregano
  • 1.00 ss chiliflak
  • 6.00 fedd hvitløk
  • olje
  • 2.00 løk
  • 2.50 dl rødvin
  • 2.00 gulrøtter, hakket
  • 1.00 tomater

Oppskriften er hentet fra boken «Den store kjøttboka» av Andreas Viestad

For å få et resultat som er maksimalt saftig, baker jeg kjøttet i en gryte. Det fiktige miljøet hindrer uttørring – og samtidig sørger det for en mer effektiv levering av varme.

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

La lammeskankene ligge ute litt før du begynner med tilberedelsen. Ha salt, fennikelfrø, koriander, oregano, chili og 2 fedd hvitløk i en morter eller blender – og knus til du har en grov masse.

Gni kjøttet inn med krydderblandingen. Varm olje i en stor, ildfast gryte (den bør være stor nok til å romme alle skankene stående ved siden av hverandre). Brun skankene i 7-10 minutter, én eller to av gangen. Hakk løk og resten av hvitløken. Stek i gryten til det er gyllent. Ha i rødvin, rør godt og skrap opp de brunde kjøtt- og grønnsaksrestene. Ha i gulrot og og tomater. Sett ned skankene i gryten.

Sett gryten i ovnen. Skru ned temperaturen til 120 grader, og la bake i 3 timer, gjerne mer. Sjekk om væsken er passe tyktflytende. Er den veldig tynn, bak litt uten lokk. Blir retten ferdig før du skal spise, skru ned tempen til 70 grader. Da kan den stå i timevis uten at det skjer noe.

Tilgjengelighet: God.

Grønnsaker som passer til: Godt med masse bakte rotgrønnsaker – eller smørkokte gulrøtter.

Se viner som passer til:

Lam i Vindatabasen