Oppskriften er hentet fra boken «Den store kjøttboka» av Andreas Viestad
Klassisk, smaksrikt og billig.
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 175 grader.
Smak på svineknoken (bare skjær en bit av den). Er den veldig salt, kan det være lurt å vanne den ut (ev. kan du bytte vann i gryten en gang underveis). Legg gjerne også ertene litt i bløt før koking.
Brun løk og svineknoke i en stor gryte. Ha i erter, timian, laurbærblad og vann så det dekker knoken.
Dekk til gryten, sett den i ovnen og skru ned temperaturen til 95 grader. La stå i 6 timer eller over natten. Knoken skal være så mør at den kan spises med skje.
Hvis du vil ha litt friskhet og/eller sødme, ha i litt hvitvin og/eller honning et kvarter før servering. Ha gjerne også i litt ekstra med friske urter. Kjørvel og gressløk fungerer godt.
Tilgjengelighet: God.
Andre stykningsdeler til samme oppskrift: Salt lammekjøtt.
Grønnskaer som passer til: Godt med noe friskt også. Bland inn noen ferske eller frosne erter to minutter før servering.
Annen tilberedning: Hvis du ikke har tid til å la knoken stå i ovnen over natten, kan du koke den i halvannen times tid.