Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kjøtt

Svineknoke med erter

Oppskrift på svineknoke med erter av Andreas Viestad. Foto: Mette Randem

Oppskrift på svineknoke med erter av Andreas Viestad. Foto: Mette Randem

-
+

Svineknoke med erter

  • 1.00 løk
  • 1.00 salt svineknoke
  • 200.00 g tørkede erter
  • 2.00 ts tørket timian eller oregano
  • laurbærblad
  • ev. litt hvitvin, gjerne søt
  • 2.00 ts honning (eventuelt)
  • friske urter til servering

Oppskriften er hentet fra boken «Den store kjøttboka» av Andreas Viestad

Klassisk, smaksrikt og billig.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 175 grader.

Smak på svineknoken (bare skjær en bit av den). Er den veldig salt, kan det være lurt å vanne den ut (ev. kan du bytte vann i gryten en gang underveis). Legg gjerne også ertene litt i bløt før koking.

Brun løk og svineknoke i en stor gryte. Ha i erter, timian, laurbærblad og vann så det dekker knoken.

Dekk til gryten, sett den i ovnen og skru ned temperaturen til 95 grader. La stå i 6 timer eller over natten. Knoken skal være så mør at den kan spises med skje.

Hvis du vil ha litt friskhet og/eller sødme, ha i litt hvitvin og/eller honning et kvarter før servering. Ha gjerne også i litt ekstra med friske urter. Kjørvel og gressløk fungerer godt.

Tilgjengelighet: God.

Andre stykningsdeler til samme oppskrift: Salt lammekjøtt.

Grønnskaer som passer til: Godt med noe friskt også. Bland inn noen ferske eller frosne erter to minutter før servering.

Annen tilberedning: Hvis du ikke har tid til å la knoken stå i ovnen over natten, kan du koke den i halvannen times tid.

Se viner som passer til:

Svin i Vindatabasen