Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader. Varm opp en ildfast gryte (med lokk) over høy temperatur. Smaksett skankene sjenerøst med havsalt og svart pepper. Tilsett forsiktig fem spiseskjeer olivenolje og skankene i den varme gryten. Snu dem cirka hvert minutt og stek til de er gyllenbrune over det hele.
Tilsett salviebladene, laurbærbladene og hvitløk. La det surre i noen sekunder, hell så i vinen. Legg skankene slik at den eksponerte bensiden vender nedover. Tilsett tomatene, litt oppdelte. Dekk med matpapir og så med lokk. Sett gryten i ovnen.
Snu skankene etter én time og senk temperaturen til 150 grader. Dekk til gryten igjen og stek i to timer til. Øs stekesjy over skankene et par ganger i løpet av steketiden for å holde kjøttet saftig.
Kalveskankene er klare når kjøttet nesten slipper benet. Jo lengre denne koker, dess bedre. Server med benmarg og litt av sausen fra gryten. På River Café serveres også bruschetta til.
(Fra «River Cafe 30»)