Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kjøtt

Brisket in a bun

– Vi har tenkt å ta tilbake tronen på gatekjøkkenmat i Oslo
Oppskrift på «brisket in a bun» a la Aye Aye Club i Torggata

Oppskrift på «brisket in a bun» a la Aye Aye Club i Torggata

-
+

Brisket in a bun

  • 1.50 oksebryst
  • 1.00 kepaløk
  • 1.00 rødløk
  • hvitløk
  • salat
  • god sennep, for eksempel Dijon eller en søt og sterk
  • majones eller aioli
  • bagels, ev. rundstykker eller burgerbrød

Slik gjør du

Finn frem Röhmertopfen eller en jernform/ ildfast form med tett lokk.

Stekepose går også fint.

Krydre kjøttet godt med salt og pepper.

Legg det i formen og fyll opp med vann slik at det «står» litt opp på kjøttet.

Legg på lokket / lukk posen og sett det hele i ovnen på 78 grader over natten, eller i ca 12 timer.

Når kjøttet er ferdig ta det ut av kraften og la det hvile litt på en egen fjøl med «renne».

Finn frem en jernkjele og varm opp litt smør og olje blandet.

Hakk opp et fedd hvitløk og en kepaløk og stek det gyldent i kjelen.

Hvis du vil kan du ha i en skvett med rød eller hvit vin. La det koke litt .

Ta kraften over i kjelen og kok den inn (reduser) i 30-45 minutter.

Jevn ut hvis du vil og smak til med salt, pepper, litt god sennep og en halv teskje sukker.

Del opp brødet og smør et lag med majones eller aioli på bunnen. Dypp så toppen av bunnen i sausen.

Legg på litt salat og en skive eller to med rødløk.

Skjær brisketen i tynne skiver og legg på rikelig.

Ta sennep i lokket av brødet.

Hell saus på kjøttet og legg på lokket.

Serveres med stekte poteter, pommes frites eller rett i hånden. God appetitt!

Se viner som passer til:

Okse i Vindatabasen