Slik gjør du
Har du ikke Römertopf, duger det fint med en støpejernskjele med lokk eller den gode gamle stekeposen.
Krydre kjøttet rikelig med salt og pepper.
Legg kjøttet i Topfen/ posen / kjelen.
Fyll på med vann slik at væsken «står» litt opp på kjøttet .
Dekk til.
Sett ovnen på 72 grader og finn på noe helt annet i 24 timer.
Hva du enn gjør etter 24 timer – ikke hell ut noe av stekesjyen/kraften, den er gull verdt.
Ta ut kjøttet og la det ligge litt.
Kutt gulrøtter/ kepaløk,stjerneløk/delikatesseløk og hvitløk.
Kutt 3-4 grener av timianen.
Varm opp en jernkjele eller en dyp panne med litt godt smør, blandet med litt stekeolje.
Legg først i Timiangrenene og stek dem litt så de setter smak på smøret/ oljen.
Ha i ca to kepaløk og tre fedd hvitløk og stek det litt gyldent.
Hell på ca 1,5 dl rødvin, la det putre i fem minutter før du tilsetter kraften.
Hell på all kraften og la det koke.
Reduser den til den er tykkere eller jevn den ut med litt maizena. ( 30-45 minutter)
Smak til med salt og pepper.
Legg så i gulrøtter og resten av løken i litt gode biter og la det koke med til det er litt mørt, men med tyggemotstand i grønnsakene/ løken.
Del kjakene i fine serveringsstykker/ store terninger.
La det putre litt mens du lager potetmos eller koker poteter.
Det er godt med en helt «plain» potetmos til dette da det er masse smak i kjakene.
Pynt med fersk timian og servér.