Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kjøtt

Barnas bolognese

Barnas beste spagettisaus

Barnas beste spagettisaus

-
+

Kjøttsaus

  • 2.00 ss olje
  • 4.00 stk middels små gule løk
  • 1.00 kg karbonadedeig
  • 3.00 stk hvitløkskløfter
  • 300.00 g sellerirot
  • 3.00 stk gulrøtter
  • 5.00 stk 400ml bokser hakkede tomater
  • 400.00 ml vann
  • 1.00 stk buljongterning, kjøtt
  • 2.00 stk laurbærbladet, knust
  • 2.00 ts malt svart pepper

Denne gjør seg veldig godt rundt bordet når det er barn tilstede. Den kan selvfølgelig lages i mindre porsjoner, men når du først er igang, kan det være greit å lage mye og heller fryse ned.

Slik gjør du

  • Skrell, hakk og surr løken i en stor, vid gryte til den er myk, men fortsatt blek på lav varme i oljen.
  • Skru opp varmen og ha i kjøttdeigen og brun den.
  • Hakk hvitløken og legg i gryten i et par minutter.
  • Riv sellerirot og gulrøtter og ha oppi ettersom det blir klart.
  • Ha i tomater og vann.
  • Knus buljongteningen og laurbærbladene nedi, ha i pepper, rør sammen og kok opp.
  • La putre på lav varme i ca 1 time eller mer hvis du har tid. Smak til hvis det er nødvendig.
  • Server med spagetti, penne eller rigatoni og revet parmesan.