300gkjøttdeig (gjerne en blanding av storfe og svin)
3dlmelk
2stkegg
1stkgul løk, finhakket
0.5dlris
2sslys sirup
3sssmør
0.5lsjysaus
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 175 grader.
Fyll en stor kasserolle med saltet vann og kok opp. Plukk forsiktig bladene av kålen, sørg for at de forblir hele. Forvell bladene i det kokende vannet i to minutter.
Skyll riskornene og bland sammen med halvannen dl melk i en liten kasserolle. Kok forsiktig på middels til lav varme i cirka 15–20 minutter, til det blir en tykk grøt. Rør ofte så det ikke brenner seg.
Skjær bort den hardere delen av stilken i bladet. Finhakk denne. Smelt én ss smør i en stekepanne og stek stilk og finhakket løk på lav varme til løken er myk og transparent, cirka fem minutter.
Bland kjøttdeigen med resten av melken (1,5 dl), risgrøten, egg, en stor klype salt og løken. Legg cirka 60–70 gram (eller en toppet spiseskje) med blandingen på hvert kålblad og pakk kålbladet rundt den som en liten gave.
Legg kålrulettene tett i en smurt ildfast form. Drypp over sirup og to ss smeltet smør. Bak kålrulettene i ovnen i 30 minutter og hell over sjysausen. Sett tilbake i ovnen og stek i ytterligere 30 minutter.
Server med potetmos, sjysausen fra formen og tyttebærsyltetøy.