Slik gjør du
- Legg kyllingen eller hønen i en dyp gryte sammen med to selleristenger, én gulrot og purre i store biter, samt løk (delt i to) og seks pepperkorn. Fyll gryten med kaldt vann så det dekker kyllingen med en centimeter eller to.
- Kok opp og reduser varmen. Tilsett en real klype salt. La småkoke forsiktig i en times tid.
- Lag melbollerøren ved å blande sammen mel, bakepulver, salt og sukker i en bakebolle. Bland inn smøret til det dannes grove, tørre smuler. Tilsett melk og bland sammen til en sammenhengende deig.
- Strø ut mel på en flate og rull ut deigen til en lang pølse med cirka halvannen centimeter i diameter. Skjær denne i halvannen centimeter brede biter, det er ikke så viktig at de er uniforme.
- Løft ut kyllingen og legg til side. Sil buljongen. Rengjør gryten og hell buljongen i den igjen. Varm opp til den småkoker.
- Skjær den gjenstående sellerien og gulroten i tynne halvmåner. Tilsett grønnsakene til buljongen først, deretter tre–fire melboller per person. Dekk med lokk. Rør ikke melbollene underveis, de er skjøre til de er klare. La disse trekkes på lav varme i 20 minutter.
- Smak til med salt og nykvernet pepper.
Oppskrift hentet fra «The Taste of Country Cooking», Edna Lewis (Knopf)