2stkhvitløksfedd (lett knuste med baksiden av en kniv)
0.5tssafran
0.5tsmalt ingefær
1stkkylling, delt i 6–8 biter
saften av ½ sitron
2sskoriander (grovhakket)
2sspersille (grovhakket)
1.5stksaltede sitroner (etter smak og størrelse, med innmaten fjernet og skallet strimlet fint)
en håndfull grønne oliven
salt og pepper
Slik gjør du
Varm opp olivenolje i en bred kasserolle eller tykkbunnet gryte som kan romme kyllingbitene uten at de overlapper for mye. Tilsett løken, senk varmen og surr til den er helt myk, i cirka ti minutter. Ha i hvitløk, safran og ingefær.
Legg kyllingbitene ned i gryten, krydre med salt og pepper og hell over tre dl vann. Kok opp og skru ned varmen, så alt putrer forsiktig under lokk. Vend stykkene en eller to ganger. Løft ut brystene etter 15 minutter og legg til side. Resten av stykkene kan forbli i pannen i rundt 20 minutter til.
Ha kyllingbrystene over i gryten igjen. Rør sitronsaft inn i sausen sammen med koriander, persille, saltet sitron og oliven. La alt småkoke i fem til ti minutter, til sausen har tyknet noe. Er sausen for tynn, kan man løfte ut kyllingen og redusere den.