Ovnsstekte spicy gulrøtter
- 12.00 stk små gulrøtter
- 0.50 dl extra virgin olivenolje
- 1.00 ts spisskummen
- 0.50 ts knuste, tørkede chiliflak
- 1.00 ss brunt sukker
- salt
- pepper
- timianblomster
- gulrotblomster
Harissayoghurtsaus
- 2.00 dl gresk yoghurt
- 1.50 ts harissapasta
- 1.00 ts finhakket timian
- saft av en halv økologisk sitron
- salt
- pepper
Slik gjør du
- Vend gulrøttene godt i olivenolje blandet med spisskummen, tørket chili og brunt sukker.
- Legg dem i en liten langpanne. Dryss over salt og pepper.
- Stek røttene i ovnen ved 200 °C til de er gylne og møre.
- Server gulrøttene rett fra pannen.
- Dryss over timianblomster og gulrotblomster – eller det du har av andre blomster.
Harissayoghurtsaus
- Ha yoghurt i en bolle.
- Bland inn harissapasta og timian.
- Smak til med sitronsaft, salt og nykvernet pepper.
- Ha harissayoghurtsausen i en bolle og server den ved siden av.