Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokken & havet

Skinnstekt torsk

Ørjan Johannessens oppskrift på skinnstekt torsk.

Ørjan Johannessens oppskrift på skinnstekt torsk.

-
+

Torsk

  • 800.00 g filet av torsk med skinn
  • salt og pepper
  • solsikkeolje eller annen nøytral olje til steking
  • smør
  • 1.00 stk hvitløksfedd

Rødbete- og kaperssaus

  • 6.00 stk småløk
  • 2.00 ss hvitvinseddik
  • 100.00 g smør
  • 4.00 ss olivenolje
  • 2.00 ss kapers
  • 2.00 ss pinjekjerner ristet i tørr stekepanne
  • hakket bladpersille
  • små terninger av kokt eller syltet rødbete

<p> </p>

SLIK GJØR DU

Se også video nederst i saken

Skrap skinnet på fisken ekstra godt. Skjær noen skråsnitt i skinnet, da holder fisken formen under stekingen.

 

Del i porsjonsstykker.

 

Krydre fisken med salt og pepper og stek den med skinnsiden ned på middels varme i cirka seks minutter.

 

Skjær løk i skiver og stek i smør og olje i en dyp kasserolle. La løken få en gylden farge før du til­setter pinjekjerner, rødbeter, kapers og bladpersille. Gi et kort oppkok før du trekker kasserollen av varmen. Smak til med hvitvinseddik.

 

Snu torsken i pannen og tilsett en klatt med smør og et hvitløksfedd. Bruk en stor skje til å helle det varme smøret over fisken. Gjenta i tre minutter.

 

Anrett den stekte torsken med rødbete- og kaperssaus.

 

88

Nikolaihof Gruner Veltliner Federspiel 2010

Produsent: Nikolaihof Wachau , Niederösterreich , Østerrike

Pris: 229,90 Varenummer: 4993401 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Winetailor as

Lett duft av mineraler og friske urter med innslag av fersken og pepper. Bløt kjølig og ren eplefrukt på smak med en slank, fersk utgang BDK