Torsk
- 800.00 g filet av torsk med skinn
- salt og pepper
- solsikkeolje eller annen nøytral olje til steking
- smør
- 1.00 stk hvitløksfedd
Rødbete- og kaperssaus
- 6.00 stk småløk
- 2.00 ss hvitvinseddik
- 100.00 g smør
- 4.00 ss olivenolje
- 2.00 ss kapers
- 2.00 ss pinjekjerner ristet i tørr stekepanne
- hakket bladpersille
- små terninger av kokt eller syltet rødbete
<p> </p>
SLIK GJØR DU
Se også video nederst i saken
Skrap skinnet på fisken ekstra godt. Skjær noen skråsnitt i skinnet, da holder fisken formen under stekingen.
Del i porsjonsstykker.
Krydre fisken med salt og pepper og stek den med skinnsiden ned på middels varme i cirka seks minutter.
Skjær løk i skiver og stek i smør og olje i en dyp kasserolle. La løken få en gylden farge før du tilsetter pinjekjerner, rødbeter, kapers og bladpersille. Gi et kort oppkok før du trekker kasserollen av varmen. Smak til med hvitvinseddik.
Snu torsken i pannen og tilsett en klatt med smør og et hvitløksfedd. Bruk en stor skje til å helle det varme smøret over fisken. Gjenta i tre minutter.
Anrett den stekte torsken med rødbete- og kaperssaus.
Nikolaihof Gruner Veltliner Federspiel 2010
Produsent: Nikolaihof Wachau , Niederösterreich , Østerrike
Pris: 229,90 Varenummer: 4993401 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Winetailor as
Lett duft av mineraler og friske urter med innslag av fersken og pepper. Bløt kjølig og ren eplefrukt på smak med en slank, fersk utgang BDK